Sundsby – hotspot aan de Zweedse westkust

Niet voor niets trekken vele toeristen elk jaar naar de prachtige westkust van Zweden. Het heerlijke zomerse klimaat, de rotsachtige kust, spannende kronkelende wegjes, gezellige vissersdorpjes en adembenemende uitzichten lokken zelf tal van Zweden westwaarts om er vrije dagen, weekends of vakanties door te brengen. En ja, ook ik ben helemaal gek van die pittoreske Zweedse scherenkust.

Een mooie meevaller is dat ik er op een uurtje rijden vandaan woon.

Meer dan vaak begeef ik me alleen of met de Zweedse vriend met de auto in die contreien. Op zoek naar een plaatsje om op een zwoele dag wat afkoeling te zoeken, een tochtje met een boot te maken of om in een van de vele eetplaatsjes van een heerlijke maaltijd met verse zeevruchten te genieten.

Schaaf je Zweeds wat bij

Maar uiteraard is er ook veel te beleven wanneer je even de kustlijn verlaat. Zo stuitte ik een paar weken geleden op het eiland Mjörn in de gemeente Tjörn op Gårdscafé i Sundsby Säteri. Een unieke plaats om even halt te houden voor een fika, lichte lunch of een stevige maaltijd. Ook al heb je geen trek, raad ik toch aan even een kijkje te nemen in het hoofdgebouw waar het eetgedeelte gelegen is.

Het interieur is er eentje om “u” tegen te zeggen.

Een leuk extraatje is dat in de omliggende gebouwen enkele kleine winkeltjes te vinden zijn. Ideaal voor wat snuisterplezier. Tussen midzomer en half augustus kan je er zelfs ovenvers ecologisch brood kopen.

Maak ook even een ommetje in de tuin om de vele authentieke oude houten gebouwen te bewonderen en de gezellige sfeer in de ecologische moestuin op te snuiven.

Iets te vroeg voor de lunch? Strek even de benen en maak een van de uitgestippelde wandelingen in het natuurgebied Stigfjorden waarin dit oude landgoed gelegen is.

Terug bij de wagen is het vast tijd voor een vers bord soep of garnalenbroodje.
Katrien ♥

ps: onderaan vind je informatie voor reizigers en een google map waar je exact ziet waar deze hotspot gelegen is.

Hotspot Zweden

Hotspot Zweden

Hotspot Zweden

Hotspot Zweden

Hotspot Zweden

Hotspot Zweden

Hotspot Zweden

Hotspot Zweden

Informatie voor reizigers

Sundsby Gårdscafé
Sundsby säteri
471 73 Hjälteby
Tel: 0304-66 63 00
E-mail: info@sundsbygardscafe.se
Facebook: https://www.facebook.com/Sunsdby

2017-06-09T22:17:43+00:00 Categories: Reisinspiratie|Tags: , , |6 Comments

About the Author:

Katrien
Katrien woont en werkt sinds 2009 midden in de bossen van West-Zweden. Onder de naam Touch of Sweden en via tekst, beeld en jouw verbeelding brengt ze Zweden op een persoonlijke en charmante manier dichterbij.

6 Comments

 1. Ulla Keyling 3 juli 2016 at 22:03 - Reply

  Så fint, Katrien! Och så roligt att ni var här!

  • Katrien
   Katrien 26 juli 2016 at 09:46 - Reply

   Tack så mycket Ulla! Det var så roligt att hamna hos dig i din underbar b&b.

 2. joke 6 mei 2016 at 15:12 - Reply

  Dank voor deze hele fijne tip. In juni gaan we door Zweden trekken. Deze komt op ons lijstje. Lijstje staat vol met tips over leuke plekjes met restaurantjes en we bezoeken ook graag teken/papierwinkels/ handwerkwinkels. Nu nog leuke farmshops of bestaat dat niet in Zweden? We hebben er heel veel zin in.

  • Katrien
   Katrien 9 mei 2016 at 08:20 - Reply

   Heel graag gedaan Joke! Jullie reis naar Zweden komt nu wel heel dichtbij. En ik merk dat er al heel wat voorbereidingen getroffen zijn. :) Boerderijwinkels bestaan ook in Zweden. Wanneer je langs de kant van de weg een bordje met “gårdsbutik” ziet staan dan is er eentje vlak in de buurt. Ik heb even gegoogeld voor je en via volgende link kan je per provincie de adressen van verschillende boerderijwinkels terugvinden. http://www.krav.se/gardsbutiker-vastra-gotalands-lan Alvast heel veel plezier! ♥

 3. Wil Hendriks 5 mei 2016 at 20:40 - Reply

  Prachtige foto’s bij een mooi verhaal! Dank je wel Katrien!

  • Katrien
   Katrien 9 mei 2016 at 08:21 - Reply

   Graag gedaan Wil! Altijd leuk erop uit te trekken en de plaatsjes waar ik kom te documenteren en delen. :)

Leave A Comment