Bosanemoontjes

Ik ben vast niet de enige met een zwak voor bosanemoontjes. Die prachtige kleine witte bloempjes die je deze periode van het jaar in bossen en langs wegkanten kunt spotten. In Nederland en België moet je best wat moeite doen om ze in het vizier te krijgen. Hier in het westen van Zweden zijn ze alom vertegenwoordigd en noemen we ze vitsippor.

Ik herinner me nog als gisteren hoe vrolijk ik werd toen de Zweedse vriend me in april 2008 aan de telefoon vertelde dat er honderden anemoontjes bloeiden op dat plekje in het bos waarop we ons oog hadden laten vallen. Sindsdien is het elk jaar weer uitkijken naar het moment waarop het eerste bosanemoontje z’n witte kopje boven de aarde uitsteekt. Met z’n in de zon glinsterende zijdezachte bloemblaadjes trekt het dan mijn aandacht.

Een stralende glimlach om m’n mond als resultaat.

Op een boogschot bij me vandaan ligt Gräfsnäs slottsruin och park. Ben je in eind april of begin mei in de buurt van Alingsås dan is het best de moeite daar even halt te houden om naar de duizenden bosanemoontjes te kijken.

Schaaf je Zweeds wat bij

Van zoveel vitsippor word ik instant happy!
Katrien ♥

Bosanemoontjes

Bosanemoontjes

Bosanemoontjes

Bosanemoontjes

Bosanemoontjes

2016-05-01T18:30:16+00:00 Categories: Natuur|9 Comments

About the Author:

Katrien
Katrien woont en werkt sinds 2009 midden in de bossen van West-Zweden. Onder de naam Touch of Sweden en via tekst, beeld en jouw verbeelding brengt ze Zweden op een persoonlijke en charmante manier dichterbij.

9 Comments

 1. Annette 3 mei 2016 at 23:01 - Reply

  Inderdaad zo prachtig en vooral deze tijd van het jaar.. Ik kom net terug van een week Italie waar het ook weer genieten was van de bloemenzee overal. En nu verheugen we ons op de grote vakantie naar Zweden.. Bedankt voor het delen van deze mooie foto’s!

 2. Anca Veldpaus 2 mei 2016 at 22:50 - Reply

  Daar word ik nou dronken van! Ik kijk elk bosanemoontje uit de grond en blijf genieten van het stralende wit.

  • Katrien
   Katrien 3 mei 2016 at 09:04 - Reply

   Hihi, inderdaad. Van zoveel anemoontjes zou je gaan duizelen. Dank je voor je leuke reactie Anca! :)

 3. Elly 2 mei 2016 at 19:54 - Reply

  Fantastisch! Bosanemoontjes zijn zo mooi om te zien, het geeft echt een voorjaarsgevoel. Daar word je inderdaad helemaal vrolijk van.
  Wat een prachtige plek om foto’s te maken.

  • Katrien
   Katrien 3 mei 2016 at 09:12 - Reply

   Op dit moment is het echt een magisch plaatsje om wat tijd door te brengen. Op dit moment is het ook fantastisch mooi weer in Zweden. Heerlijke dagen en een mooi vooruitzicht voor de feestdag en het weekend dat eraan komt. ’t Gaat je goed Elly!

 4. Magda roorda 1 mei 2016 at 21:45 - Reply

  Wat mooi daar en heerlijke rust?

  • Katrien
   Katrien 3 mei 2016 at 09:13 - Reply

   Dank je wel Magda. Ook voor je reactie. Wat fijn dat je de weg van Instagram naar mijn blog hebt gevonden. Misschien deed je dat eerder al maar ik denk dat dit je eerste reactie is. Waarvoor dank! Ik hoop dat het bevalt wat je hier ziet en leest. ♥

 5. Wil Hendriks 1 mei 2016 at 18:50 - Reply

  Ziet er heel mooi uit Katrien! Prachtige foto’s!

  • Katrien
   Katrien 3 mei 2016 at 09:15 - Reply

   Oh, dank je wel Wil! Een dergelijke omgeving is zo dankbaar om foto’s te nemen. Al dat groen en duizenden bloemetjes. Fijne dag!

Leave A Comment